Wat doet igfxtray.exe? Of hoe kom ik bij de grafische settings van een intel videocard?

igfxtray.exe is een programma van Intel om de videosettings van zijn kaarten te wijzigen. Als je niet genoeg hebt aan de standaard instel mogelijkheden van Windows, start dan dit programma. c:\windows\system32\igfxtray.exe.
Na het starten vind je een icon in de tray rechtsonderin waarmee je de beeldscherminstellingen eenvoudig kunt veranderen.

In dezelfde range valt ook het programma: c:\windows\system32\hkcmd.exe

Dit programma moet je draaien om de Hotkeys zoals ingesteld met igfxtray.exe daadwerkelijk actief te maken.
Dit zijn hotkeys waarmee je bijvoorbeeld je scherm 90 graden kunt roteren.

Chuck Norris has counted to infinity. Twice.

Vragen in deze categorie

Labels

Plakker FAQs